Ett ägg, en knäckemacka eller en frukt är bra mellanmål. Men för att få lite variation är här fler tips som kan göra att sommardagarna känns lite festligare:
Tapas-tallrik. Gör en snabb tapasbuffe med små skålar fyllda av goda delikatesser, som oliver, kuber av melon och äpple, ostbitar, morotsslantar, rostade mandlar, tomater och bitar av god korv eller några färdiga falafel. En perfekt mix är när det finns något sött, något salt, något crunchigt och något fett.
Oliver och ost. En mindre amibtiös variant är att servera goda oliver och bitar av en smakrik ost, till exempel parmesan.
Grönsaksstavar med dip. En klassiker som tål att upprepas ofta. Gör stavar av till exempel gurka, paprika, selleri och morot. Lägg gärna till buketter av blomkål. Servera med hummus eller gräddfilsdip.
Tunnbrödssnittar. Ta ett tunnbröd, bred på färskost (Philadelphia eller liknande) och lägg på tunna skivor av rökt lax. Rulla ihop brödet från den långa sidan, och skär centimetertjocka skivor. En annan bra fyllning är färskost med pepparrot och skivor av rostbiff.
Grekisk youghurt med frukt och bär. Ta ett brett glas eller en skål, lägg youghurt i botten och toppa med bär. Hallon, blåbär och jordgubbar är lyxigt gott. Men det går lika bra med den frukt du har tillgänglig, eller som är prisvärd för stunden. För lite extra lyx kan du ringla över lite lönnsirap och strössla med hackade nötter.